Project Description

Creștere pentru adolescenți în tabăra de vară

Dacă ești un adolescent / o adolescentă care dorește să-și schimbe complet perspectiva asupra învățării și să descopere cât de plăcut este să „crești”, adică să înveți, într-un fel care nu seamănă deloc cu școala, dar pe care îl poți folosi apoi și la școală… atunci ne-ai găsit bine…

La noi în tabără învățarea este experiențială, 80% din timp fiind ocupat de exerciții și joacă,  pentru că avem acest stil de învățare cu toții în noi, încă de când  eram copii mici:  Ți s-a întâmplat să reții un cuvânt numai pentru că ți s-a părut hazliu sau pentru ca l-ai asociat cu ceva comic?  Îți aduci aminte cum îți observai părinții și prietenii atunci când  erai copil și învățai de la ei “imitându-i” în joacă (maimuțărindu-i) ? Ți s-a întâmplat să îți placă o materie la școala numai pentru că ți-a fost profesorul simpatic?

În această tabără vei învăța să transpui aceste experiențe în situațiile de viață pentru transformarea ta.  Îți vei conștientiza strategiile și vei învăța cum să le folosești sau modifici în realizarea obiectivelor tale.

Să nu te aștepți să primești rețete de viață. Răspunsurile le vei găsi singur, așa cum ți se potrivesc mai bine, pentru că fiecare dintre voi vine cu o experiență proprie de viață și cu convingeri proprii. Vei învăța să îți recunoști aceste convingeri. Vei învăța cum să le transformi pe cele care te limitează în convingeri care să te ajute: fie în comunicare, fie în realizarea obiectivelor, fie în descoperirea a cine ești.

Vei descoperi ce este important pentru tine și cum vrei să folosești asta, și în cariera pe care vrei să o urmezi, și în viață.

Vino deschis(ă) și cu convingerea ca orice vei spune este bine, pentru că este experiența ta; și că vei pleca din tabără exact cu transformările pe care ți le dorești… cât și cum consideri pentru tine că ai nevoie în acest moment.

Vino cu prietenii ca să exersați tehnici uimitor de eficiente și uimitor de simple de eficientizare a comunicării.

Vei descoperi și ce este important pentru părinții tăi și cum poți „împăca” intenția bună a lor, în ceea ce te privește, cu ceea ce vrei tu pentru tine și pentru ei.

Părinții tăi vor înțelege că tabăra este despre tine și nu despre evaluarea și „disciplinarea” ta. Și, pentru a ne cunoaște și a clarifica așteptările, părinții pot participa la un workshop de 2 zile, înainte de tabăra pentru tine. După tabără le vei povesti tu cum a fost acolo…  și noi suntem siguri ca vei comunica cu încredere cu ei atunci.

Și acum, pentru că te-ai hotărât ce este important pentru tine, îți oferim câteva detalii organizatorice:

Sosirea este duminică, pe 30 august și plecarea duminică, pe 6 septembrie; tabăra se desfășoară în Eforie Nord, activitățile propriu-zise fiind planificate în zilele de luni-sâmbătă (circa 6 ore pe zi, programul fiind variabil și nu permite planificarea altor activități decât cele convenite împreună!). Cazarea pentru adolescenți este în camere de trei locuri (cu baie, frigider – vila 2-3*; televizorul din cameră preferăm să fie neglijat, ca și alte device-uri aduse de voi…).

Costurile totale sunt de 1450 lei (inclusiv masa).

Pentru participanții care vin din 28 august cu părinții, ca și pentru părinți, putem ajuta pentru obținerea cazării în condiții avantajoase. Workshop-ul pentru părinți este gratuit.

Transportul nu este asigurat. Fiecare se organizează  singur, sau puteți comunica și veni în grupuri (vă ajutăm să intrați în contact).

Pentru a vă exprima interesul, completați formularul de mai jos – și, desigur, dați mai departe informația, ca să constituim repede grupa adolescenților deștepți!