Table of contents
Share Post

Cărțile care mi-au marcat creșterea

Am pomenit câteva cărți în prezentarea noastră. Deschid aici o listă mai amplă de recomandări, care se completează mereu.

Ordinea în care am întâlnit eu sau noi unele cărți sau ordinea pe care o recomand poate să nu fie la fel de  importantă pentru tine. Eu îți sugerez să fii flexibil și să cauți să ții cont de recomandări în măsura în care poți. Și să scrii aici, la comentarii, experiențele și constatările proprii, ca să fie utile și altora.

Dale Carnegie – Cum să-ți faci prieteni și să devii influent

Dacă ești la început sau foarte tânăr(ă), cred că este un bun început în „lumea” creșterii personale. Este vorba exact despre ce se spune în titlu și este o lectură accesibilă, chiar și dacă ai numai 10 sau 11 ani sau dacă nu ești obișnuit(ă) să citești. Aplică și vei vedea că funcționează!

Stephen Covey – Cele șapte deprinderi ale oamenilor eficace

Eu am lucrat pe vremuri cu această carte, abia apărută la noi, cu copii de 10-11 ani. Acum au 30-31 de ani și sunt oameni deosebiți! Aceasta nu înseamnă că este o lectură accesibilă la acea vârstă. Principiile expuse acolo ca deprinderi de viață sunt însă importante de introdus în educație de la orice vârstă! Cartea este un abecedar al managerului modern, dar este mult mai mult decât asta: Dacă nu stăpânești la un nivel acceptabil deprinderile descrise de Covey, atunci viața ta în lumea de azi este un șir interminabil de frustrări! Dacă ai peste 13-14 ani și un nivel acceptabil de competențe de lectură, atunci VREI SĂ O CITEȘTI! Dacă reușești să te concentrezi să citești acest articol, atunci poți să o citești! Dacă ai peste 30 de ani și nu ai citit-o, atunci este cazul să recuperezi!

Dacă ești adolescenț(ă), atunci VREI să citești cartea următoare, scrisă de fiul lui Stephen:

Sean Covey – Cele mai importante șase decizii pe care le vei lua vreodată

Când am descoperit această carte, Sonia era deja mare… așa că a fost cadoul cel mai important pe care l-am făcut vreodată nepoților noștri. Dacă ești un părinte preocupat de drumul pe care o va apuca fiul sau fiica ta adolescent(ă) sau preadolescent(ă), atunci VEI GĂSI această carte și o vei citi împreună cu el/ea sau separat, dar o veți citi! Amândoi!

Voi ce cărți ați propune? Scrieți la comentarii!

 

Sorin Giurumescu

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.