Bacalaureatul 2012…

Share Button

… a început. Adică a început partea mai vizibilă, cea care poate face diferența – probele scrise.

Aștept să văd primele informații. Așa cum știm cu toții că sunt elevii, dacă lucrurile decurg normal, ar trebui să avem, în prima zi, mulți elevi eliminați pentru încercări de fraudă, din toate județele. Cred chiar, că acolo unde nu sunt asemenea cazuri, este un semnal negativ în ce privește seriozitatea organizării.

Știm cu toții că se înscriu la examen cam toți absolvenții, deși peste jumătate din ei sunt foarte departe de a avea o șansă de promovare în mod corect. Asta știu și ei. Prin urmare, singura explicație a acestei abordări este speranța că vor putea copia. Dintre aceștia, o parte se opresc în momentul în care văd că nu sunt lăsați să copieze. Numai o parte… Alții încearcă. O parte sunt prinși. Dacă nu există această parte, atunci ceva scârțâie în organizare… Adică sunt lăsați…

După cele două sesiuni de anul trecut și după bacalaureatul special de anul acesta, ar fi de așteptat să se fi schimbat ceva fundamental în atitudinea profesorilor implicați. Cei mai mulți vor fi priceput ce riscă dacă nu sunt serioși… O parte probabil că nu… Totul e statistică… Și psihologie… Așa sunt oamenii.

 

 

Share Button

Autor: Sorin Giurumescu

Profesor de germană din 1994. Trainer (formator) certificat din 2006. Licensed Master Practitioner of NLP™ din 2012. Din 2008 până în 2015 responsabil cu limba germană modernă în Ministerul Educației Naționale. Peste 10.000 de ore de participare la activități de formare, peste 1.000 de ore susținute ca trainer, pe teme diverse, de la didactică la dezvoltare personală, în România, Bulgaria, Portugalia, Grecia, Germania, în limbile română, germană sau engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *